Het beste halen we van dicht bij huis, aan de zuidelijke kant van de Zeelandbrug vlak bij Colijnsplaat om precies te zijn: de Yellowtail Kingfish uit Zeeland. Kingfish Zeeland maakt gebruik van zuiver Oosterscheldewater om deze biologisch gevoede, antibioticavrije delicatesse te leveren. Het is een veelzijdige vis welke zich voor veel verschillende bereidingen laat lenen. Zowel rauw als gegrild, gerookt of gebakken er zijn meer dan genoeg mogelijkheden. Er zijn al verschillende topchefs met deze soort aan de slag gegaan om mooie gerechten te creëren.

De soort

De Yellowtail Kingfish, Latijnse naam Seriola Lalandi, is een makreelachtige en heeft wit tonijnachtig vlees. In de markt wordt de Yellowtail Kingfish vaak genoemd onder de naam hamachi. Deze vis komt in het wild voor in alle zuidelijke wateren maar voornamelijk rond Zuid-Afrika tot aan Australië en Japan. De vissen kunnen tot wel 2,5 meter lang worden met een gewicht van bijna 100 kg. Echter zijn dit wel de uitzonderlijk grote gevallen. De kweekvis is vaak een stuk kleiner dan zijn wilde broertje. Vaak is de kweekvis ook iets vetter wat meer smaak geeft aan de vis.

Verkrijgbaarheid

Sinds oktober 2017 zijn de eerste vissen uit de kwekerij gekomen. De eerste lichting waren vissen tot 1 kilo, inmiddels zijn ook de grotere formaten zoals de 1 tot 2 kilo verkrijgbaar. Na verloop van tijd zullen er steeds grotere vissen geleverd kunnen worden. De Yellowtail Kingfish is het gehele jaar leverbaar.