Hangcultuur mosselen seizoen weer van start!

De eerste touwen met de oogst worden weer boven water gehaald, het seizoen opent. De Zeeuwse hangcultuur mossel is een heerlijke lekkernij uit Zeeland. In Nederland worden ze slechts op twee plekken gekweekt: in de Oosterschelde en de Grevelingen, beide in Zeeland. Daar zijn de enige juiste omstandigheden voor deze diertjes. Ze groeien op dicht onder het wateroppervlak. Het voedselaanbod is hier rijker, waardoor de mosselen eerder verkrijgbaar zijn dan de Zeeuwse mosselen van de bodem. Het rijke voedselaanbod hoog in de waterkolom zorgt voor een unieke smaak.

Mossels kunnen zowel gekookt als gebakken gegeten worden. De mosselen zijn gekweekt in de water kolom dus niet op de bodem waardoor de schelp dun is. Kook deze mosselen dus maar kort. Hierdoor is het risico op krabbetjes en zand ook heel minimaal.

zeeuwse-hangcultuur-mosselen-seizoen
Foto: Neeltje Jans mosselen

Vanaf aanstaande donderdag 12/05/2022 weer leverbaar,
de Zeeuwse hangcultuur mosselen.
Ze zijn zeer goed gevuld en perfect van smaak. Ze zijn beschikbaar in 4 sorteringen namelijk ( van groot naar klein) :

  • Excellent
  • Grande royal
  • Royal
  • Super selectie

Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch, via onze website en via de mail. Wij zijn bereikbaar via verkoop@vishandel-schot.nl, op nummer 0031(0)166602540 en via www.vishandel-schot.nl. Bekijk hier de hangcultuur mosselen op de website.

Wilt u ook toegang tot alle producten inclusief alle actuele prijzen? Maak dan nu een account aan op ons bestelprogramma! Via: www.vishandel-schot.nl/aanmelding-inone.