We naderen het einde van een bijzonder, en vervelend jaar. De kerstdagen staan inmiddels al voor de deur, deze zullen anders zijn dan we gewend zijn. Men zal de kerstdagen thuis, in besloten kring, moeten doorbrengen. Om het toch nog feestelijk te maken hebben we voor u een smakelijke aanbeveling: kaviaar. Dit zwarte goud halen we natuurlijk bij een topleverancier: Royal Belgian Caviar. Royal Belgian staat al jaren aan de top wat betreft kaviaar in de Benelux. Doordat Royal Belgian zelf de volledige kweekcyclus beheerst, is de kaviaar 100% duurzaam. Alle kaviaar op de markt komt inmiddels van gekweekte steuren, doordat de handel in wildvang kaviaar verboden is.

Geschiedenis

Kaviaar wordt al sinds eeuwen gezien als een ware delicatesse, dit begon al zo een 2000 jaar geleden. De Grieken en Romeinen aten geroosterde steureieren als vleesvervanger, later werd de bewaring en bereiding geperfectioneerd. Nadat de Russen deze delicatesse oppikte, en het al snel bij hun tsaren terecht kwam, kreeg het de status van luxeproduct. Later kwam kaviaar via de Franse Elite in West – Europa terecht, en werd deze lekkernij echt globaal bekend en gewaardeerd. Tegenwoordig word de meeste kaviaar geproduceerd in Rusland, Iran en China. Alhoewel de beste kaviaar natuurlijk vanuit België komt, van onze leverancier Royal Belgian Caviar.

Royal Belgian Caviar

Op het gebied van kaviaar is Royal Belgian een pionier in de Benelux, sinds 2002 zijn ze als eerste en enige kaviaarproducent van België op de markt. Voordat men in 2002 de deuren openden, waren 10 jaar van intensieve voorbereiding nodig. In deze 10 jaar bouwde men een eigen broedstock op van verschillende steursoorten, alle steuren die gebruikt worden komen uit eigen kweek. Daarnaast werd er gezocht naar de perfecte samenstelling van het voedsel voor de steuren, want goed voedsel betekend goed kaviaar. Deze ongelooflijk lekkere zilte verrassing is het hele jaar door te verkrijgen, maar vooral in deze tijden verdiend iedereen het om zichzelf te verwennen met deze delicatesse.