Het Zeeuwse bodem mossel seizoen gaat weer van start! Een mooi product op uw menukaart. Een heerlijke smaak en een goede gevuld mossel? Kies dan voor de Zeeuwse bodem mossel.

Proces bodem mossel

Het seizoen van de Zeeuwse bodemmosselen gaat weer beginnen! De Zeeuwse bodemcultuur mosselen zijn de algemeen bekende mosselen. De beste kwaliteit uit Zeeland. Ze worden op de bodem van de Oosterschelde gekweekt, op zogenaamde mosselpercelen. Het zaad van de mosselen wordt uitgezet op percelen in de Zeeuwse wateren. Zodra de mosselen volgroeid zijn, schept een mosselkorf ze van de bodem. Daarna worden ze verwaterd, gesorteerd en verpakt.

De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van de beschikbaarheid en kwaliteit van de mosselen. Onder andere de weersomstandigheden hebben hier invloed op. In juni herstellen de mosselen na het broedseizoen van april-mei.

Foto: Tom Corremans

Het verschil tussen bodem gekweekte mosselen en hangende mosselen is de manier van kweken. Bodem gekweekte mosselen zijn de meest populaire van de twee. De start van het “mosselseizoen” is mede gebaseerd op de kwaliteit van de bodemkweekmosselen en de start van de afzet.

Vanaf dinsdag 28 juni 2022 bij ons verkrijgbaar.

De mosselen zijn te verkrijgen in de volgende sorteringen (van groot naar klein) :

  • Goudmerk
  • Jumbo
  • Imperial
  • Super
  • Extra
Foto: Tom Corremans

Voor vragen of meer informatie, neem contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch, via onze website en via de mail. Wij zijn bereikbaar via verkoop@vishandel-schot.nl, op nummer 0031(0)166602540 en via www.vishandel-schot.nl. Bekijk hier de bodem mosselen op de website.

Wilt u ook toegang tot alle producten inclusief alle actuele prijzen? Maak dan nu een account aan op ons bestelprogramma! Via: www.vishandel-schot.nl/aanmelding-inone.