Skrei
Het is weer zover, het skrei-seizoen staat weer voor de deur! Ieder jaar zo rond deze tijd staan honderden vissers op de eilandengroep Lofoten te trappelen om aan de slag te gaan, de skrei komt er weer aan! De skrei zwemt naar de Lofoten om …
Het is weer zover, het skrei-seizoen staat weer voor de deur! Ieder jaar zo rond deze tijd staan honderden vissers op de eilandengroep Lofoten te trappelen om aan de slag te gaan, de skrei komt er weer aan! De skrei zwemt naar de Lofoten om …
We naderen het einde van een bijzonder, en vervelend jaar. De kerstdagen staan inmiddels al voor de deur, deze zullen anders zijn dan we gewend zijn. Men zal de kerstdagen thuis, in besloten kring, moeten doorbrengen. Om het toch nog feestelijk te maken hebben we …
Vis is overal, het word gebruikt voor de meest veelzijdige producten. Alles van de vis kan gebruikt worden, van de schubben tot de graten. Daarom is het woordje visafval eigenlijk niet juist, de restproducten van vis zorgen juist voor nieuwe mogelijkheden! Vraagt u zich wel …
De Rolls-Royce onder de platvissen, de keizer van de Noordzee, we hebben het hier natuurlijk over de tarbot. Deze heerlijke platvis is vooral populair in de horeca, en kan een lengte bereiken van maximaal een meter. De tarbot wordt nogal eens verward met de griet, …
Van Alaska tot de Seychellen, onze vis komt overal vandaan. Zo halen wij ook prachtige verse producten uit ons eigen dorp, Tholen. Sinds oudsher is Tholen al een echt vissersdorp, waar vele verschillende soorten visserij worden uitgeoefend. Tegenwoordig is er nog maar een klein deel …
Het is weer mogelijk om de Franse coquilles te bestellen. De Franse coquilles worden ook wel Coquille St. Jacques genoemd, en zijn op hun best tussen oktober en april. Onze Franse coquilles zijn afkomstig uit de Normandische stad Dieppe, en worden gevangen doormiddel van sleepnetten. …
De parel onder de oesters! De Zeeuwse platte is dan ook een ware delicatesse die wereldwijd zeer gewaardeerd is. Het kweken van de Zeeuwse platte is een erg arbeidsintensief proces, enkel de meest ervaren kwekers beheersen de kweek. ‘Platte’ verwijst naar het feit dat de …
Ben jij of ken jij de beste collega voor ons? Dan is dit de kans om in één van de leukste bedrijven in Nederland aan de slag te gaan!
Product omschrijving De platte oesters worden gekweekt in de Oosterschelde en Grevelingen. Het duurt 5 à 6 jaar voor een platte oester klaar is voor consumptie. De oesters hebben een lekkere, specifieke smaak. Als de oesters lang genoeg in de Zeeuwse wateren hebben gelegen krijgen …
Hangcultuur mosselen De naam hangcultuur zegt het al: deze hangen in het water. Nadat mosselzaad is opgevangen wordt dit mosselzaad bevestigt aan rafelige touwen die omwikkeld worden door een sok. De reden hiervan is om de mosselen de eerste weken te laten hechtten aan het …